B-Kändis eller C-kändis?

Hittade denna beskrivning på  B-kändis och C-kändis på Wikipedia.
Haha Ja, Naken-Janne hade jag glömt bort......Nån som kommer ihåg honom?


B-kändis är ett pejorativt uttryck som används för att beskriva kändisar som gör allt för att hålla sig kvar i rampljuset. Några exempel på detta är dokusåpadeltagare, som Linda Rosing, Naken-Janne, Meral Tasbas eller Robinson-Robban.

Det finns dock vissa som vill placera dessa som c-kändisar, och ser ofta b-kändisar som någon som faktiskt blivit känd genom en prestation som skådespel, musik eller liknande, men helt enkelt inte rör sig i de stora kretsarna eller når de riktiga höjderna, dessa är ofta TV-filmskådespelare, b-actionstjärnor, porrskådisar och lokalkändisar. Några exempel på dessa kan Dolph Lundgren, Steven Seagal och Anna Nicole Smith vara.

B-kändisar i den formen skiljer sig från c-kändisar då de inte är desperata efter uppmärksamhet och gör vansinniga saker bara för att fortsätta vara kända utan arbetar hårt för att slå igenom stort genom någon form av artisteri. Termen "ö-kändis" har också föreslagits[källa behövs] , dels för att dessa personer i en del fall är mer ökända än kända, samt efter dokusåpan Expedition:Robinson som utspelade sig på en ö.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0